Schil de gember en rasp deze fijn. Meng met de sojasaus met bruine suiker, rijstwijnazijn en water. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en leg in de marinade voor 30 min.
2
Bereid de ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
3
Snijd het onderste deel van de paksoi. Was af onder koud water. Snijd het witte gedeelte van de paksoi in dunne reepjes. Snijd het groene deel grof.
4
Verwarm een wok of pan met dikke bodem met de helft van de sesamolie. Roerbak het witte gedeelte van de paksoi op middelhoog vuur 5 min. tot ze glazig beginnen te worden. Voeg het groene deel toe en bak kort mee.
5
Verhit een koekenpan met de resterende sesamolie. Schroei het vlees op middelhoog vuur. Verdeel de varkenshaas plakken over de pan, zonder dat ze elkaar raken. Braad het vlees aan beiden kanten. Voeg vervolgens de achtergebleven marinade toe. Laat het mengsel inkoken tot er een stroperig laagje ontstaat gedurende 15-20 min. Roer regelmatig. Meng tot slot de sesamzaadjes erdoorheen.
6
Serveer de varkenshaas met de rijst en paksoi.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.