Print opties

Sluiten

Stroopwafel kwarkcake

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

14 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een cakevorm in. Mix in een kom de overige boter met de suiker en vanillesuiker tot een glad geheel met een handmixer. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix tot de eieren helemaal zijn opgenomen.
2
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg samen met de kwark en een snufje zout toe aan de natte ingrediënten. Spatel voorzichtig door elkaar, zodat het een luchtig mengsel blijft.
3
Hak de stroopwafels in kleine blokjes en voeg 200 gr. toe aan het beslag en zet de rest apart. Meng met een spatel door het beslag. Stort het beslag vervolgens in de cakevorm en verdeel de overige stukjes stroopwafel erover. Bak de cake 60 min. in de oven.
4
Laat de cake helemaal afkoelen voordat de cake wordt aangesneden. Garneer met de stroop.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.