Print opties

Sluiten

Sushi sandwich met kip en avocado

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Doe de sushirijst in het koude water en breng aan de kook. Laat gedurende 10 min. koken met de deksel op de pan. Zet het vuur uit en plaats een schone theedoek strak tussen de deksel en de pan. Laat de rijst 15 min. met de deksel op de pan stomen.
2
Meng in een schaaltje de rijstazijn met suiker en verwarm dit 30 sec. in de magnetron totdat de suikerkristallen zijn opgelost. Voeg dit toe aan de sushirijst en meng door elkaar met een houten lepel. Laat de rijst volledig afkoelen.
3
Verhit olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels goudbruin en knapperig. Snijd de avocado en radijsjes in plakjes. Meng de rode kool met de helft van de wasabi mayonaise en de kewpie mayonaise.
4
Maak van de rijst 2 gelijke, platte vierkantjes van 7 bij 7 cm en plaats in het midden van 2 norivellen. Beleg de rijst met plakjes radijs, wortel julienne, kipschnitzel, avocado en rode koolsalade. Maak van de overgebleven rijst nog eens 2 gelijke, platte vierkantjes van 7 bij 7 cm en plaats erbovenop. Pak vervolgens de rijstsandwich in met een tweede nori vel. Plak de randjes van de vellen aan elkaar met een klein beetje water.
5
Snijd de sandwich door midden en top af met wat wasabi mayonaise en zwarte sesamzaadjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.