Tagliatelle carbonara met pancetta, gesmoorde prei en zwarte peper
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Snijd de preien in halve ringen. Schaaf ¼ van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf in vlokken. Rasp de overige Parmezaanse kaas fijn.
2
Verhit de olijfolie in een pan en bak de pancetta in 6 min. op middelvuur krokant. Haal de pancetta uit de pan en leg op keukenpapier. Voeg de prei toe aan dezelfde pan en smoor in het vet op laag vuur.
3
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet 4 el kookvocht van de pasta bij de prei en zet het vuur van de prei laag. Giet de pasta af en voeg toe aan de gesmoorde prei. Roer goed door.
4
Splits de eieren en kluts de eidooiers los samen met de fijn geraspte Parmezaanse kaas en ½ van de zwarte peper. Voeg toe aan de pasta en roer goed door. Zet het vuur niet hoog zodat de eieren niet gaan stollen. Breng de pasta op smaak met zout.
5
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de pancetta, vlokken Parmezaanse kaas en overige zwarte peper.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.