Verwarm de oven voor op 220°C. Verpak de rode paprika’s individueel in aluminiumfolie en rooster deze 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en verwijder de zaadlijsten en het vel van de paprika’s. Bewaar het sap dat is vrijgekomen in een maatbeker. Pureer de paprika’s samen met de kookroom en opgevangen sap tot een romige saus. Breng op smaak met peper, zout en een snufje chilipoeder.
2
Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar en laat uitlekken.
3
Snijd de bospaddenstoelen in grove stukken en snipper de sjalot en knoflook fijn. Ris de tijm los van de takjes. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de gesnipperde sjalot, knoflook, losgeriste tijm en takjes rozemarijn toe. Laat de sjalot glazig worden en voeg de bospaddenstoelen toe. Laat deze 4 minuten meebakken en schep vervolgens uit de pan en zet aan de kant.
4
Warm de paprikasaus op laag vuur op in de koekenpan. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus.
5
Verdeel de pasta over twee borden en top af met het bospaddenstoelenmengsel en gezouten cashewnoten.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.