Breng twee pannen met water aan de kook. Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden, snijd in stukken van ongeveer 5 cm en kook in 15 min. gaar in de ene pan. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in de andere pan. Vang een half kopje kookvocht (per 2 personen) op bij het afgieten.
2
Pel en snipper de ui. Verwarm een pan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekjes goudbruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de gekookte asperges, tagliatelle, zongedroogde tomaten, kookroom, ¾ van de Parmezaanse kaas en wat peper en zout toe. Mix door elkaar en voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe om de saus te binden.
3
Hak de bieslook fijn. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de bieslook, overige Parmezaanse kaas en een snuf peper.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.