Print opties

Sluiten

Tarte tatin van ui

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snijd de wortels er heel dun af, zodat de ui niet uit elkaar valt. Snijd de ui doormidden over de breedte (niet over de kant waar de wortels zaten).
2
Bestrooi de ui met een snufje zout. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin.
3
Verdeel ondertussen de suiker over de aluminium schaaltjes. Leg de gebakken ui met de platte kant in de suiker. Leg de plakken bladerdeeg uit op een snijplank en prik er gaatjes in met een vork. Leg de plakken bladerdeeg op de ui en druk rondom aan. Bak de tarte tatin gedurende 25 min. in de voorverwarmde oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.