Print opties

Sluiten

Tofusaté met pindasaus

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Leg het blok tofu op een snijplank en druk met een stukje keukenpapier het vocht eruit. Snijd in blokjes van ongeveer 3 cm breed en rijg aan de satéprikkers. Snijd de rode peper in ringen en hak de peterselie en pinda’s fijn.
3
Verhit de helft van de sesamolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tofusaté samen met het paprikapoeder en peper en zout aan alle kanten goudbruin. Haal de saté uit de pan en houd warm. Verhit de overige sesamolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Roerbak de bimi 4 min. met peper en zout.
4
Verwarm de pindakaas, ketjap, kokosmelk peper en zout en het water in een steelpan op hoog vuur. Breng al roerend aan de kook. Zodra de saus indikt, haal je hem van het vuur.
5
Serveer de tofusaté met de pindasaus, rijst en bimi. Garneer met de rode peper, peterselie en pinda’s.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.