In samenwerking met:
plus recept
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tonijnspread met Haust Dip toast

Lekker voor op stokbrood of toast als borrelhapje, of heerlijk op een sneetje brood voor de lunch: zelfgemaakte tonijnspread. Binnen 10 minuten heb je deze spread al gemaakt. Het enige wat je nodig hebt is een hakmolen om alles goed fijn te krijgen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Tonijnspread met Haust Dip toast

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Pers het sap uit de citroen. Laat de tonijn uitlekken en doe samen met de Griekse yoghurt, 2/3 van de bosui en het citroensap in een hakmolen. Mix tot een gladde dipsaus. Breng op smaak met peper en zout.
2
Hak de overige bosui in ringetjes. Garneer de dipsaus met de bosui en serveer met Haust Dip toast.

De lekkerste smeersels gemaakt van vis

Spreads gemaakt van vis zijn de perfecte combinatie van gemak en smaak. Deze smeerbare lekkernijen zijn ideaal voor een snelle lunch, een feestelijke borrelplank of zelfs als hartig ontbijtje. Tonijn, zalm en andere vissoorten zijn perfect voor het maken van een heerlijke spread. Je kan eindeloos variëren met ingrediënten om een lekkere spread te creëren.

Tonijnspread is een van de meest populaire opties. Met ingrediënten zoals tonijn uit blik, mayonaise, rode ui en een beetje citroensap maak je eenvoudig een romige spread. Voeg kappertjes of dille toe voor extra smaak, of ga voor een pittige twist met een snufje chili. Deze spread is heerlijk op toast of als vulling voor een sandwich.

Ook van zalm kan je een lekkere spread maken. Gerookte zalm gecombineerd met roomkaas, verse bieslook en een beetje citroen zest zorgt voor een verfijnde smaak. Deze spread is niet alleen heerlijk op brood, maar ook perfect als dip voor groenten of crackers. Maak eens deze gerookte zalm tzatziki voor bij de borrel en serveer het met wat stokbrood of knapperige toast.

Wil je iets anders proberen? Denk aan een makreelspread, waarbij de rijke smaak van gerookte makreel wordt verzacht met crème fraîche en citroen. Of ga voor een kabeljauwspread, een licht en fris alternatief dat goed samengaat met kruiden zoals peterselie of dragon.

Spreads gemaakt van vis zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar zitten ook boordevol eiwitten en omega-3 vetzuren, wat met de juiste ingrediënten kan zorgen voor een gezond recept. Of je nu kiest voor tonijn, zalm, of een andere vissoort, met een huisgemaakte spread maak je van elke maaltijd een feest.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via