In samenwerking met:
Tosti hot honey
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Tosti hot honey

Dol op tosti’s? Dan wil je deze next level tosti hot honey proberen! Met een zoete, maar pittige saus, knapperig gebakken ontbijtspek en jong belegen kaas is dit een tosti waar je van gaat watertanden. En dat allemaal in maar 10 minuten van je tijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Tosti hot honey

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek aan beide kanten krokant. Laat het spek uitlekken op keukenpapier.
2
Rasp de kaas op de grove kant van een blokrasp. Roer de honing en sriracha door elkaar. Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
3
Leg de sneetjes brood naast elkaar op een snijplank. Besmeer met het honing-sriracha mengsel en verdeel de kaas, spek en ui erover. Doe de tosti dicht en besmeer de buitenkant met de mayonaise.
4
Verhit opnieuw de koekenpan zonder boter of olie op laag vuur en bak de tosti aan beide kanten goudbruin, dan kan de kaas goed smelten zonder dat de tosti donker wordt. Druk af en toe de tosti goed aan met een spatel voor een krokante buitenkant.

Tip: wil je liever een vegetarisch recept? Vervang het ontbijtspek door een vega(n) variant of laat het achterwege.  

Heerlijke recepten met kaas

Al vanaf de Middeleeuwen wordt er in Nederland kaas gemaakt. Er kwamen kaasmarkten en waaghuizen in onder andere Alkmaar. Met maar liefst 38 kaassoorten die hun oorsprong in Nederland vinden is het geen verrassing dat Nederland hét grootste kaasland van de wereld is! Niet zo gek dat er in Nederland maar liefst 20 kilogram kaas per persoon per jaar wordt gegeten. De bekendste kaassoorten zijn Goudse kaas en Boerenkaas, maar ook geitenkaas en schapenkaas kan je in Nederland vinden. Specialiteiten die zeker het proberen waard zijn, zijn de Leidse kaas met komijnzaad, Friese nagelkaas met komijn en kruidnagel, Maasdammer met grote gaten en een nootachtige smaak en kruidenkaas, een kaas met diverse kruiden. Genoeg lekkers om eens te proberen!

We eten het op ons brood tijdens het ontbijt of de lunch, als onderdeel van de borrel of in recepten voor het avondeten. Zo toppen we onze ovenschotels, zelfgemaakte pizza’s en pannenkoeken recepten graag af met een flinke laag kaas. Een gerecht waar kaas onmisbaar bij is, is natuurlijk een tosti! Of je nu gaat voor een klassieke ham-kaas tosti, liever uitpakt met een tosti hot honey of wil variëren met een croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel, met tosti’s kan je alle kanten op. Heerlijk om de dag mee te starten in het weekend, of om te maken voor de lunch. Zelfs voor het diner kan een tosti lekker zijn. Serveer het bijvoorbeeld met een hartverwarmende soeprecept om er een complete maaltijd van te maken.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via