Mix alle knoflooktenen met het zout in een blender fijn.
2
Meng het citroensap met het water en voeg dit beetje bij beetje toe aan de gemalen knoflook zodat dit nog fijner wordt.
3
Giet geleidelijk de zonnebloemolie in een dun straaltje bij de knoflook en blijf mixen totdat het mengsel de dikte van mayonaise heeft.
4
Let op: indien de knoflook onvoldoende binding geeft, schep dan een paar el van de knoflook in een apart kommetje en meng dit met het eiwit. Mix dit vervolgens met een staafmixer en mengsel zal direct steviger worden. Voeg beetje bij beetje het gehele knoflookmengsel toe. Wil je liever geen rauw eiwit gebruiken? In verschillende winkels is er gepasteuriseerd eiwit verkrijgbaar.
5
Hak de blaadjes van de verse munt fijn en meng de munt en limoenrasp met een lepel door de toum.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.