Print opties

Sluiten

Varkenshaas met geroosterde pompoen en cranberrysaus

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220°C
2
Snijd de flespompoen in 4 plakken van 2 cm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olie. Rits de blaadjes van het takje tijm en verdeel over de pompoen. Bak in 20 minuten gaar in de oven.
3
Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Kook in ruim kokend water gedurende 10 tot 15 min gaar. Giet de pastinaak af en pureer samen met de melk. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit in een pannetje de sinaasappelsap, rode wijn, suiker en cranberry’s 15 min op hoog vuur tot de cranberry’s zijn opengebarsten en het een dikke saus wordt.
5
Dep de varkenshaas droog en kruid met peper en zout. Verhit in een koekenpan de roomboter en bak hierin in op hoog vuur de varkenshaas in 3 min rondom goudbruin. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog 10 min. Haal de varkenshaas uit de pan en dek af met aluminiumfolie en 3 min rusten.
6
Leg de pompoen plakken in het midden van de borden en schep (eventueel met een serveerring) een mooi laagje pastinaakcrème op de pompoen. Snijd het vlees in plakjes en verdeel deze over de pastinaakcrème. Maak het gerecht af met de cranberrysaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.