Verwarm de oven voor op 180°C. Mix 3 takjes basilicum, de walnoten, Parmezaanse kaas, paneermeel en 4 el olijfolie grof met de mixer. Breng op smaak met peper en zout. Ris de blaadjes van het overige takje basilicum.
2
Verdeel 3/4 van het walnotenmengsel over de varkenshaas en leg deze op een ovenplaat. Zet de varkenshaas 20 min. in de oven tot deze rosé is.
3
Snijd ondertussen de bruine onderkant van de witlof en halveer de witlof. Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de witlof in 8 min., draai halverwege de baktijd om. Breng op smaak met peper en zout en voeg de pijnboompitten toe.
4
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm dik. Verdeel de aardappelpuree en witlof over de borden en leg hier de varkenshaas bij. Serveer met de rest van de pesto en garneer met de basilicumblaadjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.