Vega crunchy bami met krokante tofu en krokant gebakken ei
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Snijd de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakken. Verhit de azijn, water en de suiker in een pan totdat de suiker is opgelost. Voeg de gesneden komkommer toe en zet weg.
2
Verhit een pan op het vuur en rooster de kokosrasp goudbruin. Zet deze apart.
3
Laat de tofu uitlekken en dep zo veel mogelijk vocht uit het blok tofu met keukenpapier. Snijd in blokjes en verdeel de maïzena en 1/3 van de zout over de tofu. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan en bak de tofu in 15 min. krokant. Keer de tofu regelmatig om.
4
Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
5
Pel en snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Verhit de helft van de overgebleven de zonnebloemolie in een pan en bak de knoflook en gember 1 min. Voeg de prei en de bimi toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de mie, tofu, Verstegen Wold Spice Meal Nasi & Bami, sambal en het resterende zout toe en roer goed door.
6
Verhit ondertussen de resterende zonnebloemolie in een pan en bak de eieren in 5 min. krokant.
7
Serveer de bami met de krokant gebakken eieren, zoetzure komkommer, geroosterde kokos en de cassave kroepoek.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.