In samenwerking met:
GARDEN GOURMET 99 Kcal Cauliflower Schnitzel Recipe NL
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische bloemkool schnitzel met groenten

Ben je op zoek naar een lekker vegetarisch recept? Probeer dan deze vegetarische bloemkool schnitzel met groenten! In dit recept kiezen we voor de Garden Gourmet Cauliflower Schnitzel, geserveerd met geroosterde zoete aardappelen en heerlijk verse groenten. Perfect om te delen met het hele gezin!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische bloemkool schnitzel met groenten

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200℃. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Meng met 1/4 van de olie, peper, zout en oregano en leg ze in een ovenschaal. Rooster de aardappelen in ongeveer 20 min. goudbruin en gaar.
2
Breng ondertussen een pan met ruim water en zout aan de kook. Snijd de broccoli in gelijke roosjes, maak de sperziebonen schoon en snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af.
3
Verwarm 2/3 van de overgebleven olie in een pan. Bak de broccoli, sperziebonen, asperges en sojabonen één voor één per soort een paar minuten tot ze krokant zijn. Meng ze en breng op smaak met peper en zout.
4
Bak de Garden Gourmet Cauliflower Schnitzel in de resterende olie in een koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant.
5
Serveer de Garden Gourmet Cauliflower Schnitzel met de gemengde groenten en de geroosterde zoete aardappel.

Alles over de bloemkool schnitzel

In dit recept maken we gebruik van één van de producten van Garden Gourmet, namelijk de Cauliflower Schnitzel, oftewel de bloemkool schnitzel. Deze schnitzels zitten boordevol groenten zoals bloemkool en zwarte bonen en zijn heerlijk van smaak. De verantwoorde vleesvervanger is de perfecte plantaardige optie voor liefhebbers van schnitzels. Met zijn knapperige korst en lekkere smaak, zal dit recept jouw familieleden verrassen!

De Garden Gourmet Cauliflower Schnitzel is niet alleen lekker, maar is ook rijk aan groenten. Zo bestaat meer dan 50% van de schnitzel uit groenten en bevat deze schnitzel slechts 99 calorieën per stuk. Serveer de verantwoorde vleesvervanger bij jouw AVG-tje met zoete aardappelen en knapperige groenten zoals sperziebonen, sojabonen en asperges die zorgen voor een heerlijke crunch en extra voedingsstoffen!

Lekker veel voedingsstoffen

De zoete aardappelen zijn rijk aan vezels, de sojabonen voegen extra eiwitten toe aan het gerecht en de asperges en broccoli bevatten veel mineralen en vitamines. De asperges brengen een gevarieerde en unieke smaakervaring voor op jouw bord. Het aspergeseizoen loopt meestal van eind maart tot en met eind juni. De groene asperges groeien boven de grond en hebben hierdoor een iets andere smaak dan de witte asperges die juist onder de grond groeien, de perfecte combinatie bij de zoete aardappelen!

Meer recepten met bloemkool

Naast deze heerlijke vleesvervanger van Garden Gourmet kun je ook gemakkelijk zelf met bloemkool aan de slag. Probeer bijvoorbeeld eens deze bloemkoolsteak met linzensalade. De smaak van geroosterde bloemkool kan niet op tegen gekookte bloemkool. Het is namelijk veel zoeter wanneer je het roostert! Ook lekker om te proberen: bloemkoolnacho’s. Lekker met zwarte bonen, tomaat, avocado, chedder kaas én jalapeño.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via