Print opties

Sluiten

Vegetarische groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de airfryer voor op 200˚C. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit aan in een pan met olie.
2
Los het bouillonblokje op in het water en voeg de ui en knoflook toe. Voeg vervolgens de rode splitlinzen toe en laat het geheel 5 min. koken.
3
Rasp de wortel, hak de munt en de bieslook fijn.
4
Laat de rode linzen uitlekken in een zeef. Mix de rode linzen vervolgens met tomatenpuree en garam masala in een blender. Breng op smaak met peper en zout.
5
Voeg de geraspte kaas, de munt, bieslook en helft van de wortel toe. Roer het deegmengsel voor de groenteburgers goed door.
6
Verdeel het deeg in kleine porties met behulp van een ijsknijper of 2 eetlepels en vorm het tot kleine burgers. Paneer vervolgens met paneermeel.
7
Bak de linzenburgers 10 min. op 200˚C in de airfryer. Leg de burgers uit elkaar, anders worden ze niet krokant.
8
Maak intussen de limoen-yoghurtsaus. Rasp de limoen en pers deze daarna uit. Meng vervolgens met de Griekse yoghurt en honing.
9
Bereid de Libanese platbroden zoals aangegeven op de verpakking.
10
Beleg de Libanese broden met hummus, botersla en de overige geraspte wortel. Verkruimel de witte kaas over het geheel en leg de linzenburgertjes erop. Garneer met limoen-yoghurtsaus en granaatappelpitjes.
11
Tip: heb je geen airfryer? Dan kun je de burgertjes ook met een beetje olie in de pan bakken.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.