Print opties

Sluiten

Vegetarische Nasi Goreng bowl in een ‘ei netje’

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel af met koud water en zet apart.
2
Snijd de ui in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Bak de ui in de kokosolie op middelhoog vuur tot deze zacht is. Voeg de knoflook en sambal toe en bak nog eens 1 min.
3
Voeg de koude rijst toe aan de ui en bak deze al scheppend mee. Kruimel het bouillonblokje over de rijst en blijf omscheppen. De rijst mag ‘gebakken’ worden zodat deze een beetje knapperig wordt.
4
Snijd de bosui in ringen en stengels en het blad van de selderij fijn. Voeg toe aan de rijst.
5
Kluts de eieren samen met de sesamolie en sojasaus. Bak de helft van het eimengsel in een pan en maak hier ‘gaten 'in zodat er een netje ontstaat. Dit doe je door met een vork het ei in de pan te ‘zwieren’. Bak het ei totdat de bovenkant gestold is. Herhaal met de andere helft van het ei mengsel.
6
Rooster de seroendeng in een droge koekenpan tot net gekleurd en geurig.
7
Drapeer het eiernetje in een kom en schep de Nasi Goreng in het netje. Strooi seroendeng over de Nasi Goreng en serveer met de mini augurkjes en kroepoek.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.