Print opties

Sluiten

Vegetarische noedelsoep

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in een kom met het kokende water. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de shiitake in grove stukken.
2
Pel de uien en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en bak de ui al omscheppend 4-6 min. tot ze goudbruin zijn. Voeg de fijngesneden gember en de shiitake toe en bak 6-8 min. mee.
3
Schenk de geweekte paddenstoelen door een paar lagen keukenpapier af en vang het vocht op. Snijd de geweekte paddenstoelen in stukken en bak ze 2-3 min. met de uien mee.
4
Schenk het paddenstoelenvocht bij de uien, schep goed om en voeg daarna de groentebouillon en steranijs toe. Laat 10 min. zachtjes koken.
5
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Breng de bouillon verder op smaak met de sojasaus. Haal de zaadlijst uit de rode peper en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Verdeel de noedels over de kommen, schenk het bouillon in de kommen en garneer met julienne wortel, bosui, rode peper en blaadjes koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.