Print opties

Sluiten

Venkel-grapefruitsalade met gebakken zeebaars

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het visbouillonblokje aan het kookwater van de quinoa toe.
2
Verwijder de schil van de grapefruit met een scherp mes. Snijd de partjes grapefruit los.
3
Maak plakjes courgette met een kaasschaaf en gril deze ongeveer 2 minuten per kant in een ingevette grillpan. Bestrooi de courgette met peper en zout en rol op tot courgetteroosjes. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes en bewaar voor door de salade. Gril de aspergetips 4 minuten in een beetje olijfolie beetgaar.
4
Maak de zeebaarsfilets droog met een stuk keukenpapier. Kruid de huid van de vis royaal met zout en versgemalen peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Leg de zeebaars op de huid in de pan. Zet de pan op middelhoog vuur, voeg een klontje boter toe en laat de zeebaars rustig gaar worden. De zeebaars is gaar als deze volledig wit gekleurd is. Afhankelijk van de dikte van de filet duurt dit ongeveer 5 minuten.
5
Meng in een ruime kom de spinazie, aspergetips, grapefruit, venkel, courgette, pompoenpitjes en quinoa door elkaar. Verdeel deze over twee diepe borden en leg de gebakken vis op de salade met de huid naar boven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.