In samenwerking met:
Vispapillot Met Zoete Aardappelpuree 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Vispapillot met zoete aardappelpuree

Een papillot kan je zien als een mini stoomoventje waarin je vis en smaakmakers samen laat garen. Niet alleen een verrassend pakketje voor eters aan tafel om uit te pakken, maar ook supersimpel om te bereiden én niet te vergeten een gezonde bereiding door het stomen.

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals venkel? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vispapillot met zoete aardappelpuree

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een grote pan water aan de kook. Hak de zoete aardappel in blokjes en voeg toe aan het kokende water. Kook in circa 15 min. gaar.
2
Snijd de helft van de sinaasappel in plakken. Snijd de venkel in dunne reepjes. Pel de ui met loof en snijd fijn. Pel en snijd de knoflook fijn.
3
Leg per persoon een groot stuk bakpapier op het aanrecht. Leg in het midden van elk bakpapier een plak sinaasappel met daarop de zeewolf. Verdeel de roomboter op de vis en bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de gesneden venkel en de helft van de ui over de pakketjes. Knip de dille boven de vis. Draai de uiteinden van het bakpapier strak en vouw de pakketjes in het midden dicht. Leg op een bakplaat en bak circa 15 min. in het midden van de oven.
4
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Rasp de rest van de sinaasappel en pers het sap eruit. Voeg toe aan de zoete aardappelen samen met peper en zout naar smaak. Maal met een staafmixer of stamper tot een gladde puree.
5
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en overige ui 5 min. Voeg de overige venkel en zeekraal toe en bak nog 5 min. mee. Breng het geheel op smaak met peper.
6
Haal de vis uit de oven. Verdeel de puree over de borden. Leg de gebakken groenten erop en schep de vis met groenten er bovenop. Schep de saus van het vispakketje over het geheel.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als venkel zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Een cadeautje voor jezelf: de vispapillot

Vispapillot, ook wel bekend als ‘en papillote’ is een culinaire techniek die zowel smaak als gezondheid in één heerlijk gerecht verpakt. De term papillot is afgeleid van het Franse woord voor vlinder (papillon), wat verwijst naar de vlinderachtige vorm die ontstaat wanneer voedsel wordt verpakt in een luchtdicht pakketje van bakpapier, aluminiumfolie of soms zelfs bananenbladeren. Deze methode sluit de smaken en vocht in, wat resulteert in een sappig en aromatisch gerecht.

Vispapillot is een van de bekendste toepassingen van deze techniek, waarbij visfilets worden gemarineerd met kruiden, specerijen, groenten en soms sauzen, voordat ze worden verpakt in de papillot en gebakken of gestoomd. Doordat de vis wordt afgesloten, stoven de ingrediënten in hun eigen vocht, wat zorgt voor een smaakvol en sappig gerecht met behoud van voedingsstoffen.

De variaties van vispapillot zijn vrijwel eindeloos. De Mediterrane stijl combineert bijvoorbeeld tomaten, olijven, knoflook en citroen voor een levendig smaakprofiel. Eén van onze favoriete Mediterrane vispapillot is met mozzarella, tomaat en spinazie. Aziatische invloeden kunnen worden geïntegreerd met sojasaus, gember en lente-uitjes voor een pittige kick. De Thaise variant met kabeljauw wordt op smaak gebracht met kokosmelk, limoen en vissaus. Kruiden zoals tijm, rozemarijn, dille en koriander voegen geurige lagen toe aan het gerecht. Vegetariërs kunnen zelfs hun eigen varianten creëren met tofu of champignons.

Wat deze techniek nog aantrekkelijker maakt, is de eenvoudige bereiding en het minimale gebruik van olie, wat bijdraagt aan gezonde voeding. Papillot is ook ideaal voor feestelijke diners, omdat de verrassing van het openen van de papillot een culinair spektakel toevoegt aan de eettafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via