Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een grote pan water aan de kook. Hak de zoete aardappel in blokjes en voeg toe aan het kokende water. Kook in circa 15 min. gaar.
2
Snijd de helft van de sinaasappel in plakken. Snijd de venkel in dunne reepjes. Pel de ui met loof en snijd fijn. Pel en snijd de knoflook fijn.
3
Leg per persoon een groot stuk bakpapier op het aanrecht. Leg in het midden van elk bakpapier een plak sinaasappel met daarop de zeewolf. Verdeel de roomboter op de vis en bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de gesneden venkel en de helft van de ui over de pakketjes. Knip de dille boven de vis. Draai de uiteinden van het bakpapier strak en vouw de pakketjes in het midden dicht. Leg op een bakplaat en bak circa 15 min. in het midden van de oven.
4
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Rasp de rest van de sinaasappel en pers het sap eruit. Voeg toe aan de zoete aardappelen samen met peper en zout naar smaak. Maal met een staafmixer of stamper tot een gladde puree.
5
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en overige ui 5 min. Voeg de overige venkel en zeekraal toe en bak nog 5 min. mee. Breng het geheel op smaak met peper.
6
Haal de vis uit de oven. Verdeel de puree over de borden. Leg de gebakken groenten erop en schep de vis met groenten er bovenop. Schep de saus van het vispakketje over het geheel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.