Print opties

Sluiten

Vlammetjes uit de oven met chilisaus

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
12 min
Totale tijd
42 min

Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten
1
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
2
Voeg de sambal, ketjap, koriander, komijn en paprikapoeder toe en roer goed door. Haal de pan van het vuur.
3
Kluts het ei in een kom. Haal de loempiavellen uit de verpakking. Bewaar ze onder een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen.
4
Leg een loempiavel met een punt naar beneden voor je, zodat er een ruit ontstaat. Schep een eetlepel vulling net iets onder het midden van het vel.
5
Vouw de onderste punt loempiavel over de vulling. Vouw nu de zijkanten over de vulling. Rol het loempiavel dicht. Bestrijk het loempiavel met ei zodat ze dichtgeplakt kunnen worden.
6
Herhaal dit met de rest van de loempiavellen. Plaats de loempiavellen op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.
7
Bak de vlammetjes 10 tot 12 min. in de oven tot ze bruin en krokant zijn. Serveer de vlammetjes met chilisaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.