Print opties

Sluiten

Witte chocolademousse met Frangelico

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 40min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de hazelnoten ongeveer 2 tot 4 min. in de droge pan. Zet apart en laat afkoelen.
2
Hak de witte chocolade in kleine stukjes en zet apart. Hak de bitterkoekjes grof en verdeel ze over de glazen waarin de chocolademousse geserveerd word.
3
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Voeg de eidooiers, suiker en Frangelico samen in een hittebestendige kom.
4
Breng een kleine pan water aan de kook en zet het vuur laag. Plaats de kom met de eidooiers op de pan. De kom mag het water niet raken.
5
Klop de eidooiers met een garde ongeveer 10 min. tot deze luchtig en gebonden zijn. Haal de kom van de pan.
6
Voeg de witte chocolade toe, roer door tot deze is gesmolten en laat het geheel iets afkoelen.
7
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. Voeg 1/5 van de slagroom toe aan de eidooiers en spatel dit door elkaar. Het mengsel moet nu ongeveer kamertemperatuur zijn.
8
Voeg nu de eidooiers toe aan de slagroom en meng goed door met een spatel. Verdeel de chocolademousse over de glazen. Laat de mousse minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
9
Hak de hazelnoten grof. Rasp de pure chocolade en meng met de hazelnoten. Garneer de chocolademousse met de hazelnoten en chocolade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.