Print opties

Sluiten

Zalm in Chardonnay-sinaasappelsaus met venkel-asperges

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges en verwijder de harde onderkant.
2
Was de krieltjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de krieltjes met wat olijfolie, peper en zout en bak in 25 min. knapperig en gaar in de oven.
3
Snipper de sjalot. Smelt 2 el boter in een steelpannetje en fruit de sjalot kort tot deze glazig is. Rasp het oranje gedeelte van de schil van de sinaasappels en pers daarna uit.
4
Voeg de sinaasappelrasp, het sap van 1½ sinaasappel, de Chardonnay en groentebouillon bij de sjalot. Houd de rest van het sinaasappelsap apart. Laat circa 8 à 10 min. inkoken.
5
Zeef de Chardonnay-sinaasappelsaus en voeg de kookroom toe. Kook de saus op hoog vuur gedurende 5 min. in. Breng op smaak met peper en zout.
6
Breng water aan de kook en kook de asperges in ongeveer 5 min. gaar (tijd afhankelijk van de dikte). Draai het vuur uit en laat 10 min. staan.
7
Verwarm bakboter in een pan en bak hierin de zalmmoten gaar. Giet de saus bij de zalmmoten en laat 10 min. garen op laag vuur.
8
Snijd de venkel in flinterdunne plakken (met een mandoline) en hak de bieslook fijn. Breng de venkel op smaak met het overgebleven sinaasappelsap, bieslook, peper en zout.
9
Haal de asperges uit het water en serveer deze met de venkelsalade.
10
Serveer de zalm met de venkel-asperges, geroosterde krieltjes en garneer eventueel met bieslook.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.