Print opties

Sluiten

Zalm tataki

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Roer de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en gembersiroop in een kommetje en zet apart.
2
Snijd het groen van de bosui in fijne sliertjes. Tip: leg je de sliertjes in ijswater, dan krullen ze mooi op.
3
Verhit de olijfolie in een pan op heet vuur en bak de zalmfilets ongeveer 15 sec per kant. Het doel is dat de buitenkanten gaar zijn maar de binnenkant nog mooi rosé is.
4
Schep de zalm meteen op een snijplank en laat 1 min. afkoelen. Snijd met een scherp koksmes in fijne plakken (oefen niet teveel druk uit, maar probeer zachtjes en soepel te snijden).
5
Serveer de plakken als een waaier op een serveerschaal en lepel er de dressing rond. Maak de zalm tataki af met de furikake, de sliertjes bosui en een snufje zeezoutvlokken.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.