Print opties

Sluiten

Zeeuwse bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Volledig recept bekijken
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd in vieren (grote aardappelen in zessen). Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
2
Zet de aardappelen in een pan ruim onder water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en laat 10 min. doorkoken op laag vuur.
3
Smelt de helft van de roomboter op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een papje. Voeg de melk toe en breng dit langzaam en al roerend aan de kook.
4
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit in de saus. Pluk de peterselie en hak fijn. Voeg de citroenrasp, de helft van de peterselie en 2/3 van de geraspte kaas toe aan de saus. Roer goed door.
5
Voeg de bloemkool toe aan de pan met aardappelen en laat nog 10 min. doorkoken.
6
Dep de schelvisfilets droog met wat keukenpapier en plaats in een ovenschaal. Giet 2/3 van de saus over de vis. Strooi de rest van de kaas over de saus. Bak de schelvis 10 tot 12 min. in de oven.
7
Giet de aardappelen af en laat goed uitdampen. Voeg de rest van de roomboter toe en stamp het geheel met een pureestamper. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
8
Verdeel de stamp over de borden en maak de stamppot af met de Hollandse garnalen en de rest van de peterselie. Serveer de bloemkoolstamp met de rest van de kaassaus en de schelvis.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.