Print opties

Sluiten

Zeevruchtenrisotto

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Spoel de mosselen schoon. Snijd de helft van de uien en de selderij in grove stukken. Smelt in een grote pan de boter en bak de ui en de selderij. Voeg de mosselen toe en schenk de witte wijn erbij. Breng op smaak met peper en zout. Kook gaar in 4 min. met de deksel op de pan.
2
Giet de mosselen af. Bewaar het kookvocht.
3
Verhit in een pan de olie op een hoog vuur. Snijd de helft van de knoflook en de rode peper fijn en bak aan in de pan. Voeg de garnalen toe en bak kort mee. Haal de garnalen uit de pan en zet de pan opzij voor later.
4
Snipper de overige ui en snijd de andere helft van de knoflook fijn. Smelt in een stoofpan een klontje boter en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de risottorijst toe en roer om zodat alle korrels goed bedekt zijn met boter. Voeg het mosselvocht lepel voor lepel toe en roer telkens goed om tot het vocht volledig opgenomen is. Blijf dit ongeveer 20 min. herhalen tot de risottorijst gaar is.
5
Haal de mosselen uit hun schelp. Gooi de schelpen die niet open zijn gegaan tijdens het koken weg.
6
Verhit de pan, waarin de garnalen bereid zijn, opnieuw op hoog vuur en bak de inktvisringen. Blus af met citroensap.
7
Voeg een klontje boter en geraspte Parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zeevruchten toe en roer voorzichtig om.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.