In samenwerking met:
Zelfgemaakt flatbread met labneh en zwarte olijven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zelfgemaakt flatbread met labneh en zwarte olijven

Deze heerlijke zelfgemaakte flatbread met labneh en zwarte olijven is heerlijk om te serveren bij een salade of goed gevulde soep op een warme dag. Het is een fris en snel gerecht wat niet te zwaar is. Traditioneel wordt labneh gemaakt met uitgelekte yoghurt, maar om een snelle bereidingstijd te behouden, is daar is nu niet voor gekozen. De smaak blijft wel net zo lekker.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept zelfgemaakt flatbread met labneh en zwarte olijven

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Hak de peterselie en dille fijn. Pel en snijd de knoflook fijn.
2
Meng de bloem met het bakpoeder en voeg hier 2/5 van de Griekse yoghurt en de helft van de peterselie aan toe. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Kneed dit door tot dat er een deegbal ontstaat.
3
Verdeel het deeg in stukken van 5 cm en rol dit uit tot 5 mm dik zodat er een ovale pannenkoek ontstaat.
4
Verwarm een pan met 2/3 van de olijfolie en bak het flatbread om en om in 6 min. goudbruin en gaar.
5
Meng ondertussen in een kom de overige yoghurt met de Verstegen World Spice Blend Za’atar, de helft van de dille en fijngesneden knoflook. Garneer af met de overige olijfolie en de helft van de zwarte olijven.
6
Serveer het flatbread met de labneh en overige peterselie, dille en zwarte olijven.

Tip: vervang de zwarte olijven door granaatappelpitten of zongedroogde tomaten voor een verfrissende en verrassende variant.

Alles wat je moet weten over labneh en flatbread.

Labneh is een heerlijk en veelzijdig zuivelproduct dat zijn oorsprong heeft in de Midden-Oosterse keuken. Het wordt gemaakt door yoghurt te laten uitlekken totdat het dik en romig wordt, waardoor het zijn kenmerkende textuur en smaak krijgt. Heerlijk om labneh als topping te gebruiken bij flatbread.

Flatbread is een eeuwenoud plat brood dat over de hele wereld wordt gegeten. Het wordt gemaakt van eenvoudige ingrediënten zoals bloem en yoghurt, die tot een deeg worden gekneed en vervolgens worden uitgerold tot een platte vorm.

Er zijn veel verschillende soorten flatbread, elk met hun eigen unieke smaak en textuur. Sommige bekende voorbeelden zijn naan uit India, pita uit het Midden-Oosten en taco’s en tortilla’s uit Mexico.

Flatbread biedt dus heel veel mogelijkheden. Naast de zelfgemaakte flatbread met labneh en olijven zijn er veel andere gerechten met taco’s of naanbrood die de moeite waard zijn om te proberen. Geen zin om lang in de keuken te staan? Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze naanpizza met broccoli en mozzarella, een heerlijk vegetarisch recept die binnen 8 minuten op tafel staat! Of ga voor deze Koreaanse kiptaco’s, deze taco is een andere versie van de traditionele Mexicaanse taco. De malse pulled chicken met Koreaanse marinade en knapperige groenten zorgen voor een heerlijke combinatie. Probeer naast deze Koreaanse kiptaco’s ook eens de krokante tortilla’s met rundergehakt, een heerlijke tortilla gevuld met onder andere gehakt, frisse ijsbergsla en romige crème fraîche. Uiteraard kan er eindeloos gevarieerd worden met de vulling.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via