Print opties

Sluiten

Zelfgemaakte pizza met aardappel en olijven

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 20min
Totale tijd
1u 40min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Meng in een kom de gist, suiker en het warme water. Meng in een andere kom het zout en de bloem. Meng het gistmengsel met de bloem en 55 ml olie en kneed het deeg tot een gladde massa. Laat het deeg 1 uur rusten in een afgedekte kom op een warme plek.
2
Verwarm de oven voor op 240°C. Strooi bloem op een bakplaat met bakpapier en leg hier het deeg op. Duw het deeg met je vingers plat en vorm een cirkel van ongeveer 30 cm breed. Bestrijk het deeg met een ½ el olie.
3
Snijd de ui en olijven in ringen en de tomaten in dunne plakjes. Verdeel de uien, kappertjes, tomaten en olijven over het deeg. Houd ongeveer 2 cm van de rand vrij. Was de aardappelen, snijd in zo dun mogelijke plakjes en verdeel de plakjes over de groenten.
4
Vouw de buitenste rand van 2 cm naar binnen over de vulling. Ris de rozemarijn van de takjes en verdeel over de pizza. Bestrijk de deegrand met olie en druppel wat olie over de aardappel schijfjes. Breng het geheel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak de pizza 20 min. in de oven. Tip: niet veel tijd? Gebruik kant-en-klaar pizzadeeg.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.