Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Ingrediënten
6 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zoete aardappel in de lengte doormidden en snijd van iedere halve aardappel 4 partjes. Meng de zoete aardappel met olijfolie, maple syrup, peper en zout in een kom.
2
Leg de zoete aardappelpartjes met de schil naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 30 min.
3
Rooster ondertussen de pistachenootjes en pompoenpitjes in een droge pan goudbruin. Ris de tijm van de takjes en snijd de vijgen in parten.
4
Serveer de zoete aardappelpartjes met vijgen, pistachenootjes, pompoenpitjes en tijm en andere gerechten van onze klassieke kersttafel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.