Print opties

Sluiten

Zomerse Zuid-Italiaanse groentestoof

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de aubergine over de breedte in plakken van 1 cm. dik en bestrooi iedere plak met wat zout. Laat 10 min. staan om het vocht te onttrekken, spoel af onder stromend water en dep droog met keukenpapier.
2
Snijd ondertussen de courgette in plakken van 1 cm. dik. Snijd de paprika in brede reepjes. Halveer de cherrytomaten. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
3
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en rode ui 2 min. aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 min. meebakken. Voeg de cherrytomaten, paprika, aardappelblokjes en groentebouillon toe en breng het geheel rustig aan de kook.
4
Verhit ondertussen de grillpan op middelhoog vuur. Gril de aubergine 2 min. per kant en voeg toe aan de tomatensaus. Gril de courgette 2 min. per kant en voeg toe aan de tomatensaus. Stoof het geheel nog 10 tot 15 min. door op laag vuur.
5
Bak ondertussen de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk de takjes basilicum en hak grof. Voeg kort voor serveren toe aan de groentestoof. Serveer met ciabatta.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.