Print Opties:

Focaccia met bieslook, uienringen en asperges

Voorziet in20 PortiesVoorbereiding35 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd2 uren 25 minuten

Ingrediënten
 200 ml lauw water
 8 gr droge gist
 1 el suiker
 300 gr bloem
 1 tl keukenzout
 10 el olijfolie
 15 gr bieslook
 100 gr groene aspergetips
 1 rode ui
 5 takjes rozemarijn
 Grof zeezout
Bereidingswijze
1

Meng het lauwe water met de gist en suiker en laat 10 min. staan. Meng in een aparte kom bloem en zout door elkaar en voeg hier het lauwe water en 3 el olijfolie aan toe. Kneed alles 15 min. lang goed door tot er een stevig deeg ontstaat.

2

Leg het deeg in een grote met olie ingevette schaal. Dek de schaal af met huishoudfolie. Zet de schaal voor 1 uur op een warme plek waar het deeg kan rijzen. Het deeg moet verdubbelen in grootte.

3

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met olie. Kneed het deeg even door en plaats in de springvorm. Verdeel gelijkmatig over de bodem en verdeel vervolgens 5 el olijfolie, 3 takjes fijngesneden rozemarijn en grof zeezout naar smaak over het deeg. Dek de springvorm af met huishoudfolie en laat op een warme plek 30 min. rijzen.

4

Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC. Snijd de rode ui in ringen.

5

Duw met je vingers kuiltjes in het deegoppervlak en besprenkel met olijfolie en grof zeezout naar wens. Versier het deeg met de rode ui, aspergetips en bieslook als een soort boeket. Hierbij zijn de aspergetips de blaadjes, de bieslook de steeltjes en de uienringen de bloemen. Gebruik de overgebleven rozemarijn als extra takjes voor het boeket.

6

Bak de focaccia in 20 min. goudbruin in het midden van de oven.

Voedingswaarden

Porties 20