Zelfgemaakte vissticks met bloemkoolpuree

Vissticks

Vissticks, stiekem houden we daar allemaal wel van! Je maakt ze gemakkelijk zelf met kabeljauw, panko – knapperig, luchtig paneermeel – en specerijen. Serveer het met een lekkere bloemkoolpuree en je avondmaal is compleet.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 bloemkool
 ¼ tl nootmuskaat
 4 el zuivelspread naturel
 Peper en zout
 10 gr platte peterselie
 50 gr panko
 ¼ tl cayennepeper
 1 ei
 520 gr kabeljauw
 50 gr bloem
 2 el boter (om in te bakken)
 Ravigotesaus
 125 gr geraspte oude kaas
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Kommetje
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes. Kook in 10 minuten zacht in het kokende water. Giet de bloemkoolroosjes af, voeg nootmuskaat en zuivelspread toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

2

Hak de peterselie fijn. Meng de panko met ¾ van de peterselie, cayennepeper en wat peper en zout. Klop het ei los in een kommetje.

3

Snijd de kabeljauw in repen van ongeveer 6-7 cm lang en 2 cm breed. Haal de reepjes kabeljauw door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het pankokruim.

4

Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak de vissticks op hoog vuur krokant en goudbruin. Laat de vissticks nog 4-5 minuten nagaren in de oven.

5

Serveer de vissticks met een beetje ravigotesaus en een flinke lepel bloemkoolpuree. Garneer de bloemkoolpuree met geraspte oude kaas en de rest van de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 bloemkool
 ¼ tl nootmuskaat
 4 el zuivelspread naturel
 Peper en zout
 10 gr platte peterselie
 50 gr panko
 ¼ tl cayennepeper
 1 ei
 520 gr kabeljauw
 50 gr bloem
 2 el boter (om in te bakken)
 Ravigotesaus
 125 gr geraspte oude kaas
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Kommetje
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes. Kook in 10 minuten zacht in het kokende water. Giet de bloemkoolroosjes af, voeg nootmuskaat en zuivelspread toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

2

Hak de peterselie fijn. Meng de panko met ¾ van de peterselie, cayennepeper en wat peper en zout. Klop het ei los in een kommetje.

3

Snijd de kabeljauw in repen van ongeveer 6-7 cm lang en 2 cm breed. Haal de reepjes kabeljauw door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het pankokruim.

4

Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak de vissticks op hoog vuur krokant en goudbruin. Laat de vissticks nog 4-5 minuten nagaren in de oven.

5

Serveer de vissticks met een beetje ravigotesaus en een flinke lepel bloemkoolpuree. Garneer de bloemkoolpuree met geraspte oude kaas en de rest van de fijngehakte peterselie.

Zelfgemaakte vissticks met bloemkoolpuree

Zin in een stukje kabeljauw maar dan in een ander jasje? Check onze kabeljauw in pistachekorst met doperwten-mangosalade!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.