Zoete aardappel curry met paprika

zoete aardappel curry

Kaneel, een veelzijdige en populaire specerij die in zowel zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden. Wij voegen kaneelstokjes toe aan deze zoete aardappel curry met paprika voor een heerlijk warm aroma; een mooie tegenhanger voor het frisse van het citroengras en de limoen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd1 uur

Ingrediënten
 3 el zonnebloemolie
 2 kaneelstokjes
 1 gedroogde chilipeper
 Verse gember, 3 cm fijngehakt
 2 teentjes knoflook, in plakjes
 1 grote ui, in halve ringen
 2 rode paprika's, in stukken
 1 kg zoete aardappels, geschild en in grove stukken
 1 stengel citroengras
 800 ml kokosmelk light
 2 el vissaus
 250 gr cherrytomaten, gehalveerd
 1 limoen, sap
 10 gr verse munt, fijngehakt
Keukenbenodigdheden
 Wokpan

Bereidingswijze
1

Verhit de zonnebloemolie in een grote wok en bak hierin de kaneelstokjes en gedroogde chili tot ze donker kleuren. Voeg de gember en knoflook toe en fruit mee tot de knoflook goudbruin is.

2

Voeg de ui, paprika en zoete aardappel toe en bak 7-8 minuten mee, tot de ui begint te kleuren.

3

Kneus het citroengras met de achterkant van een mes en voeg samen met de kokosmelk en vissaus toe aan de zoete aardappel. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen, tot de saus is ingedikt en de zoete aardappel zacht is. Laat de cherrytomaten de laatste 5 minuten meekoken.

4

Haal de kaneel, chilipeper en citroengras uit de curry en voeg naar smaak limoensap toe. Garneer met verse munt en serveer met bijvoorbeeld witte rijst.

5

Geen kokosmelk light in huis? Gebruik dan 600 ml kokosmelk en 200 ml water in de curry.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 el zonnebloemolie
 2 kaneelstokjes
 1 gedroogde chilipeper
 Verse gember, 3 cm fijngehakt
 2 teentjes knoflook, in plakjes
 1 grote ui, in halve ringen
 2 rode paprika's, in stukken
 1 kg zoete aardappels, geschild en in grove stukken
 1 stengel citroengras
 800 ml kokosmelk light
 2 el vissaus
 250 gr cherrytomaten, gehalveerd
 1 limoen, sap
 10 gr verse munt, fijngehakt
Keukenbenodigdheden
 Wokpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit de zonnebloemolie in een grote wok en bak hierin de kaneelstokjes en gedroogde chili tot ze donker kleuren. Voeg de gember en knoflook toe en fruit mee tot de knoflook goudbruin is.

2

Voeg de ui, paprika en zoete aardappel toe en bak 7-8 minuten mee, tot de ui begint te kleuren.

3

Kneus het citroengras met de achterkant van een mes en voeg samen met de kokosmelk en vissaus toe aan de zoete aardappel. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen, tot de saus is ingedikt en de zoete aardappel zacht is. Laat de cherrytomaten de laatste 5 minuten meekoken.

4

Haal de kaneel, chilipeper en citroengras uit de curry en voeg naar smaak limoensap toe. Garneer met verse munt en serveer met bijvoorbeeld witte rijst.

5

Geen kokosmelk light in huis? Gebruik dan 600 ml kokosmelk en 200 ml water in de curry.

Zoete aardappel-paprikacurry

De zoete aardappel wordt steeds populairder, wij zijn dan ook gek op deze heerlijke aardappelvariant. Jij ook? Dan moet je zeker onze chili sin carne met zoete aardappel hebben geprobeerd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.