Eén van de meest bekende gerechten uit Suriname is roti, ook wel bekend als een Hindoestaans roti recept. De makkelijke basis van kip, aardappel en kousenband maak je compleet met ei, rotiplaten en een mix van pure kruiden en specerijen. Roti eet je eigenlijk met je handen door een stuk roti vel af te scheuren en daarmee de andere ingrediënten vast te pakken. Of je het nu met je handen eet of met mes en vork, Surinaamse roti moet je een keer hebben geprobeerd!
Zin in Surinaams eten? Dat snappen we! Van Surinaamse bami tot broodje bakkeljauw en Dawet, er zijn heel veel lekkere gerechten om te proberen. Zo ook een roti gerecht. Wanneer je kiest voor een Surinaams roti recept, dan zet je zeker het lekkerste roti recept op tafel. Haal alle ingrediënten in huis, even koken en dan tijd voor een heerlijke roti rol!
Wat ons betreft de perfecte combinatie voor een roti recept: roti met kip, zachte aardappelen en sperziebonen. Roti wordt meestal gecombineerd met kousenband, maar dit is helaas niet overal te verkrijgen. Vervang het daarom door sperziebonen! Lekker met een zachtgekookt eitje en masala kruiden om er zo een malse roti kip masala mee te maken. Ook lekker om eens te proberen: roti kip kerrie.
Eet je geheel vegetarisch? Ook dan kan je genieten van roti! Kies voor een roti recept vega, zoals deze Surinaamse roti van jackfruit, vol met smaakmakers. Liever een vegan roti? Laat het ei achterwege en kies voor een plantaardige bouillon, zo maak je het roti gerecht in een handomdraai plantaardig.
Ga je roti thuis maken? Dan zijn er een aantal ingrediënten voor roti die je nodig hebt! Ten eerste heb je roti vellen nodig: de basis van roti en eigenlijk ook de betekenis van roti. Kies vervolgens een vulling, zoals een klassieke roti met kip, aardappel en kousenband, en daarna marineer je de kip in roti kruiden, met als belangrijkste basis Hindoestaanse masala. Genieten geblazen!
Hoewel we gewend zijn om gerechten met mes en vork te nuttigen, eet je roti met je handen! De roti vellen zijn namelijk het bestek. Scheur een stuk roti af en pak hiermee de andere ingrediënten. Geloof ons: roti smaakt zo ook het lekkerst!
Wil je je eigen roti maken? Dat kan! Wanneer je aan de slag gaat met het maken van je eigen roti vellen, heb je maar een handjevol ingrediënten nodig. Maak van het deegmengsel mooie roti pannenkoeken, vul het met kip, aardappel en kousenband, rol het vervolgens op tot een roti wrap en je gerecht is klaar!
Heb je een slowcooker in huis? Maak dan eens roti uit de slowcooker! Dit slowcooker recept is een eenvoudige variant op de Surinaamse roti. Het resultaat? Malse kip, zachte aardappelen en smaakvolle kousenband waar je geen genoeg van krijgt!
Officieel is roti de naam van Indiaas platbrood, wat weer in diverse varianten te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan paratha en chapati. Hier komt roti dan ook vandaan, maar het is vervolgens in Suriname beland. Met roti vellen hebben ze hier het bekende recept van roti gemaakt!
Ga voor een twist en maak een heerlijk gerecht van rotivellen met witvis en zoete aardappel. De witvis kook je zachtjes in bouillon, waardoor het lekker zacht wordt. Voeg daar zoete aardappel aan toe en een Madame Jeanette pepertje voor een pittige kick!
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment