Surinaamse Roti Met Jackfruit 0016Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Surinaamse roti met jackfruit

Wist je dat jackfruit op twee verschillende manieren gegeten kan worden? Volledig rijp wanneer de vrucht geel is van kleur, of juist jong en groen. De groene variant vind je ingeblikt in de supermarkt en is ideaal om mee te koken. Het vruchtvlees heeft een lekkere bite én het neemt makkelijk smaken op. We garanderen je dat dit gerecht geïnspireerd op Surinaamse roti met jackfruit een echte smaaksensatie is!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept surinaamse roti met jackfruit

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Laat de jackfruit goed uitlekken op een zeef. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Dop de sperziebonen.
2
Kook de eieren 8 min. en spoel koud.
3
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee. Voeg de garam masala en kerrie toe en bak 1 min. mee.
4
Voeg de groentebouillon en jackfruit toe en breng het geheel aan de kook. Sluit de pan met het deksel en stoof het geheel in 20 tot 25 min. gaar. Voeg na 15 min. de sperziebonen toe.
5
Pel en halveer ondertussen de eieren. Serveer de roti met een gekookt ei en de rotivellen.

Wat is jackfruit?

Jackfruit is een grote tropische vrucht die van nature voorkomt in Zuidoost-Azië. Het heeft een unieke textuur en een milde, zoete smaak. Wat jackfruit zo bijzonder maakt, is dat het, wanneer het onrijp is, een vlezige en vezelachtige structuur heeft die lijkt op pulled pork of draadjesvlees. Hierdoor wordt jackfruit vaak gebruikt als een smakelijke vleesvervanger in vegetarische en veganistische gerechten.

Je kunt jackfruit op verschillende manieren gebruiken. Om het te bereiden, kun je het onrijpe vruchtvlees uit de schil halen, de zaden verwijderen en het vlees in stukjes of repen snijden. Vervolgens kun je het koken, bakken, grillen of stoven. Door het toevoegen van smaakmakers zoals barbecuesaus, kruiden en specerijen, neemt jackfruit de smaken goed op en krijgt het een hartige en sappige textuur.

Jackfruit kan worden gebruikt in gerechten zoals vegetarische pulled pork sandwiches, taco’s, curry’s, stoofschotels en zelfs in desserts zoals taarten en ijs. Het is een veelzijdig ingrediënt dat een heerlijke en voedzame toevoeging kan zijn aan recepten voor het avondeten.

Hoe eet je roti?

Wil je dit gerecht goed eten? Eet de Surinaamse roti dan met je handen! Je scheurt een stukje van het rotivel, vouwt dit samen en schept hiermee je favoriete ingrediënten in het schelpje dat je hebt gemaakt. Wanneer je handen geel zijn door de kerrie na het eten, dan heb je het op de juiste manier gegeten!

Naast deze roti met jackfruit, mag een roti met kip natuurlijk ook niet ontbreken. Probeer daarom eens deze roti met kip, sperziebonen en aardappelen. Houd je meer van vis? Ga dan voor de rotivellen met witvis en zoete aardappelen. Een leuke variatie!

Zoete aardappel in de hoofdrol

Zoete aardappel, wij houden ervan! Je verwerkt deze aardappel in tal van gerechten, en juist dat maakt het zo leuk. Houd je ook zo van variëren? Kies dan eens vaker voor zoete aardappel recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?