In samenwerking met:
Roti met snijbonen, kippendij en aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Roti met snijbonen, kippendij en aardappel

Surinaamse roti met aardappel, snijbonen, kippendij en roti vellen. Een heerlijk gerecht om samen met familie of vrienden te delen. En wist je dat het helemaal niet zoveel tijd kost om te bereiden? Al binnen 30 minuten heb jij het heerlijke recept op tafel gereserveerd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept roti met snijbonen, kippendij en aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Snijd de kippendij in blokken van 2 cm.
2
Verwarm een pan met de zonnebloemolie en bak hier de knoflook en ui in 3 min. glazig, voeg de kippendij toe en bak dit voor 5 min. mee zodat de kip begint te kleuren.
3
Schil de aardappelen en snijd deze in blokken van 2 cm. Breng water aan de kook in een ruime pan en kook de aardappelen 8 min. beetgaar. Giet deze vervolgens af.
4
Snijd ondertussen de rode peper in dunne ringen. Voeg deze bij de kip samen met de snijbonen, Verstegen Mix voor Roti en tomatenpuree.
5
Roer dit door en voeg de kippenbouillon en aardappelen toe, laat dit op laag vuur 10 min. inkoken.
6
Leg de roti vellen op een rek in de oven en bak deze af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Tip: vervang de kippendij door kikkererwten en ei voor de vegetarische optie voor dit gerecht. Kook het ei 6 minuten voor een zachtgekookt ei en 10 minuten voor een hardgekookt ei.

Een culinaire traditie

Surinaamse roti is een populair gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Indiase keuken, maar zich in Suriname heeft ontwikkeld tot een unieke en geliefde culinaire traditie. In de 19e en 20e eeuw brachten Indiase contractarbeiders roti naar Suriname, en sindsdien is het een integraal onderdeel geworden van de Surinaamse eetcultuur.

Surinaamse roti onderscheid zich door de vulling en bijgerechten. Het platbrood wordt vaak gevuld met aardappelen, kousenband (een groente vergelijkbaar met sperziebonen) en een keuze aan vlees, zoals kip, rundvlees of lamsvlees. Vegetarische opties met groenten zijn ook populair. Het vullen van het roti-broodje gebeurt vaak ter plekke bij de roti-zaakjes.

Naast roti zijn er tal van andere gerechten die in Suriname worden gegeten. Je hebt nasi, gebakken rijst met groenten, vlees of garnalen Een populair gerecht in Suriname is Pom, een smaakvolle ovenschotel gemaakt van pomtajer, een knolgewas dat lijkt op een yam. Het wordt gecombineerd met mals kippenvlees, citrusvruchten, en een mix van kruiden en specerijen zoals kerrie, piment en knoflook. Het resultaat is een hartig en lichtzoet gerecht met een heerlijk gouden korstje.

Een andere specialiteit is de Surinaamse pastei, een hartige taart gevuld met vlees, zoals kip, rundvlees of garnalen, samen met groenten en kruiden. De pastei heeft een knapperige korst en is een favoriete snack tijdens feesten en speciale gelegenheden.

Surinaamse gerechten zijn vaak rijk aan smaak en gebruiken een breed scala aan kruiden en specerijen, waardoor ze uniek en verrukkelijk zijn. Door deze diversiteit aan gerechten krijg je een kijkje in de smaakvolle geschiedenis en cultuur van Suriname.

Probeer deze Surinaamse bami met gegrilde paksoi, deze Surinaamse bami wordt met spaghetti bereidt. Sardientjes in tomatensaus worden in Suriname vaak gegeten bij de rijst. Probeer eens deze Surinaamse sardientjes in tomatensaus met zoetzure komkommer, voor nog meer smaak maak je de komkommerplakjes zelfs al een dagje eerder.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?