In de zomer genieten wij het liefst van frisse én lichte gerechten! Daarom ontdek je in het nieuwe weekmenu recepten als zoetzure garnalen met couscous, een maaltijdsalade van de barbecue en zelfgemaakte pita falafel.
Ramen met spek, ei en Chinese kool
Soep alleen in de winter wanneer het koud is? Zéker niet, dat bewijst deze ramen met spek, ei en Chinese kool. Een snelle maaltijd die al in 15 minuutjes op tafel staat! Ideaal voor op de maandag als je het ons vraagt.
Tuna taco’s
Een budgetproof recept serveren? Deze tuna taco’s zijn perfect! De tortilla’s beleg je met een saus gemaakt van crème fraîche en srirachasaus en een tonijnmengsel gemaakt van tonijn, rode ui, tomaatjes, koriander en maïs.
Surinaamse roti met jackfruit
Op woensdag kiezen we voor een Surinaams gerecht, namelijk roti gemaakt van jackfruit. Een vegetarische maaltijd waarin we de kip vervangen voor jackfruit. Hier lik je je vingers bij af!
Zoetzure garnalen met couscous
Kies voor deze snelle maaltijd wanneer je een drukke dag hebt (gehad) op werk én ook ‘s avonds plannen hebt. De zoetzure garnalen met couscous staan namelijk supersnel op tafel! Lekker met tuinerwten en diverse smaakmakers.
Panzanella salade met aardbeien en basilicum
Op en top zomer op je bord met deze panzanella salade met aardbeien en basilicum! Een traditioneel Italiaans gerecht bestaande uit (oud) brood. Wij combineren het naast aardbeien met balsamico en basilicum.
Griekse maaltijdsalade van de BBQ
Is het lekker weer om de BBQ aan te steken? Maak dan in het weekend zeker deze Griekse maaltijdsalade van de BBQ! Voedzaam én superlekker. De salade bestaat o.a. uit aardappelen, lekker veel groenten en halloumi.
Wanneer je wat meer tijd hebt om in de keuken te staan, is deze zelfgemaakte pita falafel ontzettend lekker. Zelf pita’s en falafel maken is helemaal niet zo moeilijk, dat bewijst dit recept! En het is natuurlijk stukken lekkerder dan wanneer je het kant-en-klaar koopt in de supermarkt.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment