boerschappen

Lokaal eten

Parelcouscous Met Syrische Grillkaas 2

Wanneer je een rondje loopt in de supermarkt, zie je al snel dat veel producten van over de hele wereld komen. Groene asperges uit Peru, sperziebonen uit Marokko, broccoli uit Kenia; allerlei groenten die we in ons eigen kikkerlandje óók verbouwen. Het is dus helemaal niet nodig om producten als groenten en fruit te importeren uit andere landen wanneer je kiest voor lokaal. Producten afkomstig van de boeren die meegaan met het seizoen, zoals die van Boerschappen. Geniet van verse groenten en fruit, smaakvolle zuivelproducten en ambachtelijk vlees.

Boerschappen

Voordelen van lokale producten

Lokaal eten is een heerlijke en duurzame keuze. Wanneer je kiest voor lokale producten;

  • Steun je de lokale boeren in Nederland.
  • Draag je je steentje bij aan natuur en milieu. Deze lokale groenten hoeven namelijk niet de halve wereld over te vliegen voordat ze op jouw bord liggen.
  • Met bewuste keuzes in je voeding draag je bij aan een duurzame wereld.

 

Geniet van heerlijke gerechten gemaakt met seizoensgebonden, lokale en biologische ingrediënten. Ga bijvoorbeeld aan de slag met de kip uit de oven met za’atar en wortelen van de lokale boer. Laat jezelf inspireren en maak een positief verschil voor de natuur en het milieu.

De recepten van Boerschappen

Boerschappen chef Charlotte duikt dagelijks de keuken in om de lekkerste recepten te bedenken, passend bij het seizoen. Ze koppelen wereldsmaken aan lokale producten, zodat jij verrassend en origineel eet, terwijl de producten oer-Hollands zijn! Laat je inspireren door de recepten en kook met seizoensgroenten.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

In de supermarkt vind je vrijwel alleen maar producten die vol zitten met kleur-, smaak- en geurstoffen of E-nummers. Daar wil Boerschappen verschil maken. Samen met hun boeren en makers werken ze aan gezonde producten die deugen aan alles én iedereen die erin betrokken is. Van de bodem en biodiversiteit tot lucht en water. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol onbewerkte ingrediënten, volkoren producten en zonder onnodige toevoegingen, welke jij makkelijk kan bestellen en je voorzien van een heerlijk, duurzaam weekmenu.

Zomerse Tagliatelle Met Forel, Lamsoren En Broccoli 1

Kies voor lokaal met een Boerschappen maaltijdbox

Jouw favoriete recepten bestellen? Dat kan! Boerschappen werkt samen met lokale boeren en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol lekkere en diverse recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vis, vlees, vegetarische of plantaardige box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een heerlijk weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Typisch Hollandse producten

Wij als Hollanders zijn op zijn tijd gek op typische Hollandse producten. Denk aan een echte stamppot, zoals deze Gelderse morenstamp. Of wat dacht je van de culinaire haring? Ook wel bekend als de ‘Hollandse Nieuwe’. Een echte aanrader voor de lunch is het broodje haring met rode bietjes. Een makkelijk en verrukkelijk recept wat in 15 minuten op tafel staat.

Boerschappen

Trots op onze boeren

Aandacht voor onze boeren in Nederland is belangrijk. Waarom eten we boontjes uit Senegal die duizenden kilometers verderop worden geteeld, als we ze ook uit Nederland kunnen eten? Bij Boerschappen halen ze de producten zelf op bij de boeren, om zo te werken aan een nieuwe manier van eten. Inmiddels werkt Boerschappen met meer dan 150 boeren samen die op hun beurt weer samenwerken met de natuur. Boerschappen betaalt hun boeren een eerlijke prijs die zij verdienen. Benieuwd naar de boeren achter Boerschappen?

Boer Stefan

Eén van de boeren van Boerschappen is Stefan Schuurmans. hij verbouwt vollegrondsgroenten in Heukelom, een klein dorpje in Oisterwijk. Van zoete aardappelen tot pompoenen, deze groenten worden in de volle open grond geteeld, zónder de bescherming van een kas. Stefan vertelt je er graag meer over!

Recepten met seizoensgroenten

Seizoensgroenten zijn een duurzame keuze én zijn vaak veel smaakvoller dan wanneer ze niet uit het seizoen komen. Dit komt doordat deze groenten echt passen bij het seizoen en worden gemaakt op Nederlandse bodem. Van sappige zomergroenten tot warme wintergroenten, elk seizoen heeft zijn eigen groenten. Wil je meer ontdekken over welke groenten je in welk seizoen het beste kan eten? Ontdek alle seizoensgroenten! Laat jezelf inspireren en ontdek nieuwe culinaire mogelijkheden.

Meer over Boerschappen

Populaire thema’s & andere recept ideeën