In samenwerking met:
Smeuïge Paprika Tomatenrisotto Met Kipdijfilet 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Smeuïge paprika-tomatenrisotto met kipdijfilet

Een lekker Italiaans gerecht voor de zomer! De paprika-tomatenrisotto wordt heerlijk gecombineerd met malse kipdijfilet en romige roomkaas. Een leuke en verrassende variatie van de al bekende risotto.

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals zoete puntpaprika’s? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept smeuïge paprika-tomatenrisotto met kipdijfilet

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de rode ui. Snijd de helft in grote stukken, hak de overige ui fijn. Snijd de paprika in grove stukken. Leg de gesneden paprika en tomaten in een ovenschaal.
2
Pel de knoflook en leg in de ovenschaal. Voeg de grof gesneden rode ui toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Hussel door elkaar en rooster 20 min. in de oven.
3
Verhit de helft van de overige olijfolie in een grote kookpan. Bak de fijngesneden rode ui glazig. Voeg de risotto toe en bak 5 min. mee. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht heeft opgenomen. Zet het vuur uit zodra de risotto bijna gaar is.
4
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een hapjespan. Bak de kipdijfilet op hoog vuur rondom goudbruin. Laat daarna op laag vuur nog 10 min. doorgaren. Breng op smaak met peper en zout.
5
Haal ondertussen de groenten uit de oven en leg de kleine tomaten apart. Doe de rest van de groenten in een mengbeker en voeg 2/3 van de roomkaas toe. Pureer fijn met een staafmixer.
6
Schep de saus door de bijna gare risotto en gaar nog 5 min. mee op laag vuur. Snijd de dille fijn en voeg toe aan de risotto. Voeg ¾ van de rucola toe.
7
Verdeel de risotto over de borden. Schep de overige roomkaas boven op de risotto en leg hier de geroosterde tomaten en kipdijfilet op. Maak af met de overige rucola.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als zoete puntpaprika’s zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Tip: wil je de risotto iets meer pit geven? Voeg een chilipeper toe aan de ovenschaal of voeg wat Parmezaanse kaas toe.

Een heerlijk en veelzijdig gerecht

Risotto, een heerlijk en romig gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Italiaanse keuken, is een ware culinaire verwennerij voor fijnproevers van over de hele wereld. Deze romige rijstschotel staat bekend om zijn fluweelzachte textuur en verrukkelijke smaak. Het hart van risotto is arborio-rijst, een kortkorrelige rijstsoort met een hoog zetmeelgehalte, die zorgt voor de karakteristieke romige consistentie. Maar ook andere soorten rijst kunnen gebruikt worden voor risotto, zoals blue japonrijst.

De kunst van het bereiden van risotto ligt in het langzaam toevoegen van bouillon terwijl de rijst gestaag wordt geroerd. Dit proces zorgt ervoor dat het zetmeel vrijkomt en de rijst een rijke, romige saus creëert. De mogelijkheden voor het combineren van ingrediënten met risotto zijn vrijwel eindeloos. Populaire combinaties variëren van zeevruchten zoals garnalen, mosselen en inktvis tot aardse smaken zoals paddenstoelen, truffels en asperges. Kaasliefhebbers genieten van risotto met Parmezaanse kaas of gorgonzola, terwijl liefhebbers van groenten kunnen kiezen voor pompoen, spinazie of artisjokken.

Risotto vindt zijn oorsprong in Noord-Italië, met name in de regio’s Lombardije en Piemonte. Het werd voor het eerst beschreven in de 14e eeuw, maar het gerecht zoals we dat nu kennen, ontwikkelde zich in de 19e eeuw. Traditioneel was risotto een manier om rijst te bereiden die niet alleen voedzaam was, maar ook smakelijk en vullend. Door de jaren heen is risotto veranderd van een eenvoudige boerenschotel tot een verfijnd gastronomisch hoogstandje dat wereldwijd wordt gewaardeerd.

Meer risotto recepten

Kortom, risotto is een gastronomisch meesterwerk dat de kunst van langzaam koken en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten viert. Zijn rijke geschiedenis en talloze smaakcombinaties maken het een tijdloos gerecht dat zowel de smaakpapillen als de ziel weet te verwennen. Alle heerlijke risotto recepten vind je natuurlijk op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via