In samenwerking met:
Quinoa Met Gegrilde Bietjes, Geitenkaas En Gekarameliseerde Walnoten 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Quinoa met gegrilde bietjes, geitenkaas en gekarameliseerde walnoten

Beleef de heerlijke smaken van quinoa, bietjes, geitenkaas en walnoten in deze smaakvolle salade. Een gezonde en heerlijke keuze voor een voedzame maaltijd en ideaal voor een doordeweekse dag!

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals rode bieten? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept quinoa met gegrilde bietjes, geitenkaas en gekarameliseerde walnoten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 230°C. Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa. Gebruik twee keer zoveel water als quinoa. Kook 10- 15 min. tot het water bijna helemaal is opgenomen. Laat 5 min. staat met de deksel op de pan.
2
Pel en snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de bietjes in vieren en leg samen met de ui in de ovenschaal. Besprenkel met de helft van de balsamicoazijn, de helft van de olijfolie en peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 20 min. in het midden van de oven.
3
Rooster ondertussen de walnoten in een droge pan tot ze kleur krijgen. Wanneer ze kleuren, besprenkel met de helft van de honing en een snufje zout. Roer af en toe om en laat in 5 min. op laag vuur karameliseren.
4
Snijd de appel in schijfjes. Maak een dressing van de overige balsamicoazijn, overige olijfolie, overige honing en peper en zout. Was de amchoi en snijd grof.
5
Breng de quinoa op smaak met de dressing en meng de amchoi erdoor. Verdeel plakjes appel en bietjes met rode ui over de salade en brokkel de geitenkaas erover. Maak de salade af met de walnoten en knip ten slotte de shiso purple cress erover. Verdeel de salade over de borden.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als rode bieten zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Weetje: quinoa, de meesten van ons kennen het wel, want het is heel hip en supergezond. Maar wat sommige mensen tegenstaat is dat het helemaal uit de Andes moet komen, omdat het daar op de hoogvlaktes groeit. Gelukkig heeft de Universiteit van Wageningen een duurzame, Nederlandse variant ontwikkeld. En zonder het bittere laagje aan de buitenkant. Dus eerst afspoelen hoeft niet meer!

Meer recepten met quinoa in de hoofdrol

Quinoa, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, is een voedzaam en veelzijdig graan dat de laatste jaren wereldwijd aan populariteit heeft gewonnen. Het staat bekend om zijn hoge gehalte aan eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen. Quinoa is glutenvrij en biedt een gezond alternatief voor traditionele granen.

De kleine korrels van quinoa zijn rijk aan plantaardige eiwitten, waardoor het een uitstekende keuze is voor vegetariërs en veganisten. De smaak is nootachtig en licht aards, en het kan worden gebruikt als basis voor diverse gerechten. Een eenvoudige manier om quinoa te bereiden, is door het te koken in water of bouillon, vergelijkbaar met rijst.

Quinoa kan worden gebruikt in ontzettend veel diverse recepten. Een populaire keuze is quinoa salade, waarbij gekookte quinoa wordt gemengd met verse groenten, kruiden, noten en een smaakvolle dressing. Een andere optie is quinoa soep, waarbij de gekookte korrels een heerlijke textuur en voedingswaarde aan de soep toevoegen. Quinoa kan ook worden gebruikt als vulling voor paprika’s, zoete aardappelen of pompoenen, samen met kruiden en kaas of als basis voor een burger.

Een zoete toepassing van quinoa is het gebruik ervan in ontbijtgerechten zoals quinoa pap, bereid met melk of plantaardige melk, en op smaak gebracht met fruit en honing. Voor een hartig ontbijt kan quinoa worden gebakken met eieren en groenten tot een voedzame roerei-vervanger. Of wat dacht je van no bake vegan taartjes met chocolade of koks, waarbij gepofte quinoa wordt gebruikt? Eén ding is zeker: met quinoa kun je alle kanten op!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via