In samenwerking met:
Skrei Met Hazelnotenkorst En Zomerse Stamp 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Skrei met hazelnotenkorst en zomerse stamppot

Geniet van dit heerlijke recept met skrei (winterkabeljauw), een krokante hazelnotenkorst en een frisse citroenyoghurtsaus. Een smaakvolle en eenvoudige maaltijd om van te genieten deze zomer. Maak het op een doordeweekse avond wanneer je iets meer tijd hebt of pak uit tijdens het diner met vrienden in het weekend.

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals andijvie? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept skrei met hazelnotenkorst en zomerse stamppot

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen, snijd in vieren en kook in 15-20 min. gaar.
2
Rooster de hazelnoten 2-3 min. in een droge koekenpan en hak fijn. Pel de knoflook, pers de helft uit in een kommetje en meng met de gehakte hazelnoten, de helft van de mosterd en peper en zout naar smaak.
3
Dep de vis droog en leg in een ingevette ovenschaal. Besprenkel de vis met olijfolie, beleg met het mengsel van hazelnoten en druk het voorzichtig aan. Bak 20 min. in de oven.
4
Snijd ondertussen de helft van de citroen in partjes. Rasp de andere helft van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de yoghurt, citroenrasp, citroensap, honing en de overige mosterd tot een saus. Pers de andere helft van de knoflook en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
5
Snijd de andijvie in reepjes en spoel schoon. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp met de roomboter en een snufje zout grof. Meng de andijvie erdoor.
6
Schep de andijviestamppot op een bord en leg de vis erop. Serveer met de yoghurtsaus en de citroenpartjes.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als andijvie zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Wat is skrei?

Skrei is een specifieke soort kabeljauw (Gadus morhua) die voornamelijk wordt aangetroffen in de wateren van Noorwegen, en dan met name in het gebied rond de Lofoten-eilanden. Skrei is eigenlijk een migrerende populatie Atlantische kabeljauw die zich elk jaar vanuit de diepere, koude Barentszzee verplaatst naar de kustgebieden van Noorwegen om te paaien. De naam skrei komt van het Noorse woord skreid, wat zwerver betekent, omdat deze vis elk jaar een aanzienlijke afstand aflegt tijdens zijn migratie.

Welke vissoorten lijken op skrei?

Vissoorten die lijken op skrei zijn onder andere diverse soorten kabeljauw, zoals de Atlantische kabeljauw zelf, die vaak wordt gevangen in verschillende delen van de wereld. Andere witte vissoorten met een vergelijkbare textuur en smaak als skrei zijn bijvoorbeeld heek, wijting en koolvis. Deze vissen hebben ook stevig en mager vlees en kunnen in veel van dezelfde gerechten als skrei worden gebruikt. Het is wel belangrijk op te merken dat de specifieke kenmerken en smaak van skrei uniek zijn en dat geen een soort vis er écht op lijkt, omdat deze smaken voortkomen uit de unieke leefomstandigheden en migratiepatronen van de vis in de Noorse wateren.

Meer zomerse stampotjes

Wij zijn fan van stamppotjes, zelfs in de zomer! Met zomerse seizoensgroenten maak je namelijk heerlijke stamppotten die perfect zijn voor een zonnige dag. Probeer naast deze zomerse stamppot met skrei ook eens een stamppot met kipsaucijsjes en zoete aardappel. De rozemarijn en Ras el hanout kruiden zijn de echte smaakmakers van dit gerecht. Ook het proberen waard: deze frisse broccolistamppot met hete kip.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?