Print opties

Sluiten

Aardappel-prei soep

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Halveer de prei en maak goed schoon onder stromend water. Snijd in fijne halve ringen. Pel en snipper de ui in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
2
Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en laat de ongezouten roomboter smelten met het kerriepoeder, komijnpoeder en wat zout. Fruit de ui, knoflook en prei rustig aan in de pan.
3
Schil ondertussen de aardappelen, maak schoon onder stromend water en snijd in kleine gelijkmatige blokjes. Voeg samen met de kippenbouillon toe aan de pan en kook het geheel 15 tot 20 min. tot de aardappelen gaar zijn.
4
Snijd ondertussen het stokbrood in plakjes, smeer licht in met ¾ van de olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Verhit een pan op laag vuur zonder olie of boter en bak het stokbrood 5 min. per kant tot krokant.
5
Voeg wanneer de aardappelen gaar zijn de crème fraîche en 2/3 van de crispy chili olie toe en pureer de soep glad met behulp van een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel de soep over de kommen. Hak de bieslook fijn en verdeel samen met de overige crispy chili olie en olijfolie over de soep. Serveer het stokbrood bij de soep.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.