Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Schil de de aardappelen en snijd in dunne schijfjes. Snijd de prei in halve ringen en pel en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de prei en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
2
Smelt de roomboter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Schenk de kookroom en het water erbij en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Voeg de prei, mosterd en wat peper en zout toe. Hak de dille fijn en roer door de saus. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken.
3
Snijd de zalmfilet in blokjes. Meng de rauwe zalm door de saus en schep alles in een ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bovenkant.
4
Bak de ovenschotel 30 min. in het midden van de oven tot de aardappelen goudbruin zijn en de saus bubbelt. Laat kort rusten voor het serveren.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.