Zin in een voedzame maaltijd uit de oven? Dan zit je goed met deze romige aardappel-zalm ovenschotel. Ook als je op een doordeweekse avond niet heel veel tijd hebt, staat dit gerecht binnen een mum van tijd op tafel. De combinatie van schijfjes aardappel, spinazie, verse zalm en de romige saus met dille en mosterd maakt het een makkelijk, maar verrassend smaakvol gerecht dat je steeds maar weer wil maken.
Deze ovenschotel met aardappel en zalm is een gemakkelijk, gezond en smakelijk gerecht. De gladde saus geeft het geheel een romige touch, terwijl de dille en mosterd nét dat beetje pit toevoegen. Het maakt niet uit welke dag van de week het is, dit ovengerecht is er eentje die nooit verveelt! Bovendien is zalm niet alleen lekker, maar goed voor je hart en hersensen. Dat komt door de omega-3 vetzuren. Deze zijn ook nog eens ontstekingsremmend. Ook zit zalm vol eiwitten, vitamine D, B12 en selenium. Allemaal belangrijk voor je algehele gezondheid en een goede reden om deze ovenschotel dan ook te maken!
In plaats van de zalm in een ovenschotel verwerken kan je de zalm ook los in de oven bereiden. Door zalm in de oven te maken, worden de natuurlijke sappen van de zalm behouden en blijft het extra smaakvol. Denk bijvoorbeeld aan deze langzaam gegaarde zalm met sugarsnaps. Of wat dacht je van deze frisse ovenzalm met citrusfruit? Ook kan je de zalm met wat groenten in aluminiumfolie stomen in de oven. Dit maakt dat de smaken mooi in elkaar overlopen, zoals bij deze venkel zalmpakketjes met druivensalade. Een feestje op tafel!
Met zalm uit de oven kan je een heleboel kanten op. Je kan het met allerlei groentensoorten combineren. Van prei en broccoli tot wortelen, courgette en spinazie. Kies voor pasta, aardappelen of rijst ernaast en je hebt een voedzame, gezonde maaltijd. Liever koolhydraatarm koken? Gebruik dan bijvoorbeeld broccolirijst.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment