Aardappel Zalm Ovenschotel2=
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aardappel-zalm ovenschotel

Zin in een voedzame maaltijd uit de oven? Dan zit je goed met deze romige aardappel-zalm ovenschotel. Ook als je op een doordeweekse avond niet heel veel tijd hebt, staat dit gerecht binnen een mum van tijd op tafel. De combinatie van schijfjes aardappel, spinazie, verse zalm en de romige saus met dille en mosterd maakt het een makkelijk, maar verrassend smaakvol gerecht dat je steeds maar weer wil maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Aardappel-zalm ovenschotel

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Schil de de aardappelen en snijd in dunne schijfjes. Snijd de prei in halve ringen en pel en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de prei en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
2
Smelt de roomboter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Schenk de kookroom en het water erbij en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Voeg de prei, mosterd en wat peper en zout toe. Hak de dille fijn en roer door de saus. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken.
3
Snijd de zalmfilet in blokjes. Meng de rauwe zalm door de saus en schep alles in een ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bovenkant.
4
Bak de ovenschotel 30 min. in het midden van de oven tot de aardappelen goudbruin zijn en de saus bubbelt. Laat kort rusten voor het serveren.

Zalm uit de oven

Deze ovenschotel met aardappel en zalm is een gemakkelijk, gezond en smakelijk gerecht. De gladde saus geeft het geheel een romige touch, terwijl de dille en mosterd nét dat beetje pit toevoegen. Het maakt niet uit welke dag van de week het is, dit ovengerecht is er eentje die nooit verveelt! Bovendien is zalm niet alleen lekker, maar goed voor je hart en hersensen. Dat komt door de omega-3 vetzuren. Deze zijn ook nog eens ontstekingsremmend. Ook zit zalm vol eiwitten, vitamine D, B12 en selenium. Allemaal belangrijk voor je algehele gezondheid en een goede reden om deze ovenschotel dan ook te maken!

In plaats van de zalm in een ovenschotel verwerken kan je de zalm ook los in de oven bereiden. Door zalm in de oven te maken, worden de natuurlijke sappen van de zalm behouden en blijft het extra smaakvol. Denk bijvoorbeeld aan deze langzaam gegaarde zalm met sugarsnaps. Of wat dacht je van deze frisse ovenzalm met citrusfruit? Ook kan je de zalm met wat groenten in aluminiumfolie stomen in de oven. Dit maakt dat de smaken mooi in elkaar overlopen, zoals bij deze venkel zalmpakketjes met druivensalade. Een feestje op tafel!

Met zalm uit de oven kan je een heleboel kanten op. Je kan het met allerlei groentensoorten combineren. Van prei en broccoli tot wortelen, courgette en spinazie. Kies voor pasta, aardappelen of rijst ernaast en je hebt een voedzame, gezonde maaltijd. Liever koolhydraatarm koken? Gebruik dan bijvoorbeeld broccolirijst.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via