Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en schaaf op de mandoline of met de kaasschaaf in plakken van 5 mm dik. Spoel af.
2
Snijd 3 cm van de onderkant van de asperges. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
3
Meng de eieren met de slagroom en de helft van de Parmezaanse kaas tot een geheel. Breng op smaak met peper en zout.
4
Leg de aardappelen in de ovenschaal en verdeel hier het eimengsel over. Leg de groene asperges over het geheel en garneer de resterende Parmezaanse kaas erover. Bak 40 min. in de oven tot goudbruin en gaar.
5
Haal ondertussen de basilicum van de takjes. Verdeel de beenham over de aardappelgratin wanneer deze nog 3 min. in de oven moet.
6
Haal de aardappelgratin uit de oven en garneer met de basilicum.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.