Print opties

Sluiten

Aardappelnestjes met spinazie en cherrytomaatjes

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 10min
Totale tijd
1u 25min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de vastkokende en zoete aardappelen schoon, prik er met behulp van een vork gaatjes in en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de aardappelen met zonnebloemolie. Rooster de aardappelen 20 min. in de oven. Laat ze daarna afkoelen.
2
Wanneer de aardappelen afgekoeld zijn, schil en rasp je ze één voor één door de grootste gaten op de rasp. Doe de geraspte aardappelen samen met ¾ van de olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
3
Vet de muffinvorm in met de overige olijfolie en verdeel het aardappelmengsel over de vormpjes. Druk de geraspte aardappelen aan met je vingers en zorg ervoor dat je opstaande randen krijgt. Bak de aardappelnestjes 20-25 min. in de oven.
4
Doe ondertussen het kikkererwtenmeel samen met de edelgistvlokken en gedroogde tijm in een kom en roer alles door elkaar. Voeg het water toe en roer het geheel met behulp van een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout.
5
Halveer de cherrytomaten. Haal de aardappelnestjes uit de oven en verdeel hier ½ van de spinazie over, giet het kikkererwtenmengsel over de aardappelnestjes en plaats in ieder aardappelnestje een gehalveerde cherrytomaat.
6
Bak de aardappelnestjes 15-20 min. in de oven en laat 5 min. afkoelen alvorens je ze serveert. Garneer de aardappelnestjes met de overige spinazie en overgebleven cherrytomaten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.