Print opties

Sluiten

Aardappelsoufflé met asperges en zalm

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ovenschaal in met boter en bestuif met bloem. Kook de aardappelen totdat ze gaar zijn.
2
Verwarm de melk in een steelpannetje en laat de Parmezaanse kaas en Gruyère kaas hierin smelten. Pureer de aardappelen en meng de melk met gesmolten kaas er doorheen tot er geen klontjes meer in de aardappelpuree zitten. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
3
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hier de knoflook in. Voeg hier de spinazie aan toe en laat deze slinken in de pan. Laat de spinazie vervolgens uitlekken in een vergiet. Verwijder de achterkant van de asperges. Klop het eiwit op tot een stevig schuim en voeg hier wat limoensap aan toe.
4
Meng de spinazie, knoflook, bieslook en eidooiers door de aardappelpuree. Meng 1 lepel eiwit door de aardappelpuree, spatel vervolgens de rest van het eiwit door de aardappelpuree. Stort een klein laagje aardappelpuree op de bodem van de schaal en beleg dit met ¾ van de asperges. Stort de rest van het aardappelschuim er overheen en garneer met de rest van de asperges en de tomaatjes. Bak de soufflé in 15 minuten goudbruin en gaar.
5
Dep de zalm droog en kruid de huid van de zalm royaal met peper en zout. Verhit 2 el olie in een pan en bak de zalm 5 minuten op de huid. Serveer de zalm met de aardappelsoufflé en een schijfje limoen.