Aardappelsouffle Met Asperges En Zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aardappelsoufflé met asperges en zalm

Aardappelen, een geliefd product voor veel Nederlanders en eentje waar je allerlei kanten mee op kunt. Probeer zeker eens deze zelfgemaakte aardappelsoufflé met asperges en zalm. Helemaal niet moeilijk om te maken en ook nog eens superlekker!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept aardappelsoufflé met asperges en zalm

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ovenschaal in met boter en bestuif met bloem. Kook de aardappelen totdat ze gaar zijn.
2
Verwarm de melk in een steelpannetje en laat de Parmezaanse kaas en Gruyère kaas hierin smelten. Pureer de aardappelen en meng de melk met gesmolten kaas er doorheen tot er geen klontjes meer in de aardappelpuree zitten. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
3
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hier de knoflook in. Voeg hier de spinazie aan toe en laat deze slinken in de pan. Laat de spinazie vervolgens uitlekken in een vergiet. Verwijder de achterkant van de asperges. Klop het eiwit op tot een stevig schuim en voeg hier wat limoensap aan toe.
4
Meng de spinazie, knoflook, bieslook en eidooiers door de aardappelpuree. Meng 1 lepel eiwit door de aardappelpuree, spatel vervolgens de rest van het eiwit door de aardappelpuree. Stort een klein laagje aardappelpuree op de bodem van de schaal en beleg dit met ¾ van de asperges. Stort de rest van het aardappelschuim er overheen en garneer met de rest van de asperges en de tomaatjes. Bak de soufflé in 15 minuten goudbruin en gaar.
5
Dep de zalm droog en kruid de huid van de zalm royaal met peper en zout. Verhit 2 el olie in een pan en bak de zalm 5 minuten op de huid. Serveer de zalm met de aardappelsoufflé en een schijfje limoen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

E
Eric
Het lijkt erop dat je in de bereiding de aanwijzing voor het maken van de roux (boter en bloem) bent vergeten. Daar wordt vervolgens de melk aan toegevoegd en de kaas. toch?
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Eric, In het recept is het niet de bedoeling om een blanke roux te maken ;). Het klopt dat boter, bloem en melk ingrediënten zijn voor een blanke roux, maar die zullen dan in andere hoeveelheden en met een andere bereidingswijze worden aangeduid. De boter en de bloem dienen ervoor dat de souffle niet aan de ovenschaal blijft plakken (stap 1.) en de kans krijgt om te rijzen. De melk wordt verhit met kaas (stap 2), zodat de aardappelpuree fluweel zacht en zonder klontjes is. Is het zo duidelijk? We zijn benieuwd naar het eindresultaat! Laat ons vooral weten wat je ervan vond, mooie foto's zijn ook altijd welkom (@eatertainment.nl) :). Veel kookplezier, Sebastiaan
A
Astrid
Klopt het dat het maar voor twee personen is? Het lijkt me zo veel….
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi As, Het recept is inderdaad voor 2 personen zoals het hier beschreven staat. Mocht je het wat veel vinden dan kun je uiteraard naar eigen inzicht minderen in hoeveelheid ingrediënten, bijvoorbeeld wat minder aardappel of minder zalm. Laat je ons weten wat je ervan vond? :) Groet, Sebastiaan
A
Astrid
Klopt de hoeveelheid kaas, het lijkt me zo veel?
M
Marie Van Eatertainment
Hoi Astrid, De hoeveelheid kaas klopt, dit maakt het gerecht heerlijk romig en smeuïg. Mocht je liever wat minder kaas toevoegen, dan kan dat ook natuurlijk! Veel kookplezier alvast. Laat je weten hoe het heeft gesmaakt? Groeten, Marie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via