Pel en snijd de ui in dunne ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met goede antiaanbaklaag en fruit de ui 3 min. Voeg de aardappelschijfjes toe met een flinke snuf peper en zout en bak 4 min. Voeg de overige boter toe en wacht tot deze is gesmolten. Mix alles nog een keer goed en verspreid evenredig over de bodem van de pan.
2
Klop de eieren los en giet over de aardappelen en ui in de pan. Verdeel de plakken Ibérico ham eroverheen en top af met een snuf peper en zout. Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de eieren in 5-10 min. stollen.
3
Zet een bord op de pan en draai de tortilla om op het bord. Schuif hem opnieuw in de pan met de onderkant omhoog, zodat de andere kant nog 2 min. kan bakken.
4
Hak ondertussen de bieslook fijn en serveer de aardappeltortilla met de bieslook.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.